Gå tilbage

Blev David optaget på medicin? Se hans reaktion her!

Davids historie

At blive optaget på medicinstudiet gennem kvote 2, er tæt på umuligt. I hvert fald hvis man ikke dedikerer sig til processen. Det mener en af StudieAkademiets elever – David — der blev optaget på medicinstudiet d. 28. Juli 2021. Se Davids reaktion på optagelsesbrevet i videoen nedenfor – og læs blogindlæget for at finde ud af, hvad David gjorde for at komme igennem nåleøjet.

I Danmark søgte 3.639 håbefulde unge ind på medicinstudiet via kvote 2. Af dem blev kun 64 optaget på Københavns Universitet. Der er altså mindre end 1.8% chance for at blive optaget som kvote 2’er på medicinstudiet ved KU. Derfor er det også særligt imponerende, når elever som David kommer gennem nåleøjet.

David gik ud af gymnasiet i 2020, og vidste at han ville læse medicin. Han vidste også at det ville blive hårdt at blive optaget, og derfor undersøgte han muligheder for at øge sine chancer. Her faldt han over StudieAkademiet, og valgte at deltage på det sundhedsfaglige medicinforløb.

Gennem undervisning i en række medicinske fag, webinarer om kvote 2 og skriftlige interviews samt træning til optagelsesprøverne, arbejdede han sig målrettet mod sin drøm. Nogle måneder senere – d. 15. Marts - søgte han ind, og d. 28. Juli fik han svar.

Davids reaktion

Se videoen nedenfor, og oplev hans reaktion

Dine muligheder

Hvis du er interesseret i en plads på samme forløb som David, kan du læse mere om det her. Hvis du søger ind på noget andet end medicinstudiet, tilbyder vi også andre linjer:

Uanset hvad du søger ind på, er du altid velkommen til at booke en personlig vejledning med en af vores kvote 2-eksperter. Det er både gratis og uforpligtende, og sammen kan vi finde svar på dine kvote 2-spørgsmål, og vi kan snakke om, hvordan StudieAkademiet kan hjælpe dig.

Interview med David

Hvis du synes at du kan genkende David fra videoen ovenfor, er det måske fordi du har set vores interview med ham fra efteråret, mens hans stadig var elev hos StudieAkademiet. Hvis du vil se eller gense interviewet, og få et indtryk af, hvad det vil sige at være elev på StudieAkademiet, kan du se det her: