Kom ind på drømmestudiet

Kvote 2
Aarhus Universitet (AU)

Hvis du har besluttet dig for at søge ind på AU, men er i tvivl om, hvorvidt du har karaktergennemsnittet til at komme ind på kvote 1, kan det være en god ide at søge kvote 2. Som en del af optagelsesprocessen skal du igennem en skriftlig uniTEST.

Ansøgning og tilmelding til uniTEST

Når du har besluttet dig for at søge kvote 2 på AU, skal du ansøge via Optagelse.dk før ansøgningsfristen d. 15 marts kl. 12. Efterfølgende er det vigtigt, at du aktivt tilmelder dig uniTEST inden d. 4. april. Du vil modtage en e-mail fra skolen med login til mit.au.dk, og så er du klar.

Vigtige datoer
for AU

Vi anbefaler, at du altid holder dig ajour på AU’s hjemmeside for de nyeste frister og vigtige datoer. Uanset om du søger gennem kvote 1 eller 2, er det afgørende at kende ansøgnings- og tilmeldingsfristerne.

Besøg AU’s hjemmeside regelmæssigt for at sikre, at du ikke går glip af vigtige informationer.

AU-ansøgningsfrist for optagelse:           15. marts
Tilmeldingsfrist til uniTEST:   4. marts
Testen (AU-uniTEST) afholdes:   27. april
Svar på ansøgning:   28. juli

Hvad skal en kvote 2-ansøgning indeholde?

  • Dit eksamensbevis eller seneste karakterbevis fra gymnasiet
  • Dokumentation, der viser, at du opfylder alle adgangskrav til uddannelsen, du søger
  • Anden relevant dokumentation (f.eks. hvis du tidligere har læst en videregående uddannelse)

Husk, at du via din kvote 2 ansøgning automatisk tages i betragtning til kvote 1.

Test dig selv!

Prøv vores gratis kvote 2-minitests og få en smagsprøve på, hvad du kan forvente til den rigtige prøve. Test din viden og forbedr dine chancer for at komme ind på drømmestudiet. Klik her og kom i gang nu!

Minitest KU

Minitest SDU

Minitest AU

Hvorfor vælge StudieAkademiet?

StudieAkademiet tilbyder kurser, der hjælper dig med at opnå en plads på dit drømmestudie. Vores kurser er udviklet af eksperter og giver dig den nødvendige viden og de strategier, du har brug for til at klare optagelsesprøverne. Med personlig vejledning, omfattende materiale og praktiske øvelser bliver du optimalt forberedt til kvote 2. Gør dine akademiske drømme til virkelighed med vores støtte.

Det praktiske

Prøven foregår ved fysisk fremmøde på AU og vil foregå d. 27. april. Du ankommer kl. 9 og testen starter kl. 10. I uge 15 får du mere information omkring hvor på Aarhus Universitet, testen kommer til at foregå.

Hvis du også har søgt optagelse på SDU, skal du tage testen hjemmefra. Læs mere om dette i vores afsnit omkring uniTEST på SDU.

  • Dokumentation for dato og tid for din prøve
  • ID med billede (kørekort eller pas)
  • Dit login til Mit AU

Du får en vejledning af AU, som er en god idé at læse igennem, før du gør noget andet. Herefter kan du tilgå prøven via computerens skrivebord og fokusere på at klare dig så godt som muligt. Går der mod al forventning noget galt, kan du søge hjælp hos it-support under hele prøven. Prøven slutter, når de 2,5 time er gået.

De fleste vil opleve stort tidspres under prøven, men hvis du bliver færdig før tid, anbefaler vi, at du retter dine svar igennem. Ved at udnytte alt tiden, øger du dine chancer for at bestå prøven som en af de bedste. 

Har du grundet funktionsnedsættelse behov for særlige vilkår til optagelsesprøven, skal du dokumentere dette som en del af din ansøgning på Optagelse.dk.

Læs mere på universitets hjemmeside. 

Hvis du har søgt en naturvidenskabelig uddannelse, skal du deltage i et fagnært program efter din uniTEST. Dette kan du læse mere om, under den uddannelse du har søgt på AUs hjemmeside.