Kom ind på drømmestudiet

Kvote 2
Københavns Universitet (KU)

Hvis du har besluttet dig for at søge ind på KU, men er i tvivl om, hvorvidt du har karaktergennemsnittet til at komme ind på kvote 1, kan det være en god ide at søge kvote 2. Som en del af optagelsesprocessen skal du igennem en skriftlig kvote 2-prøve.

Ansøgning og tilmelding til Kvote 2-prøven

Når du har besluttet dig for at søge kvote 2 på KU, skal du ansøge via Optagelse.dk før ansøgningsfristen d. 15 marts kl. 12. Efterfølgende er det vigtigt, at du aktivt tilmelder dig kvote 2-prøven i perioden d. 19.-22. marts. Du vil modtage en e-mail fra skolen med login til Mit KU, og så er du klar.

Vigtige datoer
for KU

Vi anbefaler, at du altid holder dig ajour på KU’s hjemmeside for de nyeste frister og vigtige datoer. Uanset om du søger gennem kvote 1 eller 2, er det afgørende at kende ansøgnings- og tilmeldingsfristerne.

Besøg KU’s hjemmeside regelmæssigt for at sikre, at du ikke går glip af vigtige informationer.

KU-ansøgningsfrist for optagelse: 15. marts
Tilmelding til kvote 2-prøven på Mit KU: 19-22. marts
Kvote 2-prøven afholdes i følgende periode: 13-20. april
Du får svar på, om du er gået videre fra kvote 2-prøven 2 uger efter, den sidste test er afholdt: Typisk omkring uge 19

For dem, der er gået videre fra kvote 2-prøven, afholdes skriftlige kvote 2-interviews:

17-19 maj.
På enkelte uddannelser afholdes mundtlige kvote 2-interviews i uge 22-24.

Hvad skal en kvote 2-ansøgning indeholde?

  • Dit eksamensbevis eller seneste karakterbevis fra gymnasiet
  • Dokumentation, der viser, at du opfylder alle adgangskrav til uddannelsen, du søger
  • Anden relevant dokumentation (f.eks. hvis du tidligere har læst en videregående uddannelse)

Husk, at du via din kvote 2 ansøgning automatisk tages i betragtning til kvote 1.

Test dig selv!

Prøv vores gratis kvote 2-minitests og få en smagsprøve på, hvad du kan forvente til den rigtige prøve. Test din viden og forbedr dine chancer for at komme ind på drømmestudiet. Klik her og kom i gang nu!

Minitest KU

Minitest SDU

Minitest AU

Hvad er StudieAkademiet?

StudieAkademiet tilbyder kurser, der hjælper dig med at opnå en plads på dit drømmestudie. Vores kurser er udviklet af eksperter og giver dig den nødvendige viden og de strategier, du har brug for til at klare optagelsesprøverne. Med personlig vejledning, omfattende materiale og praktiske øvelser bliver du optimalt forberedt til kvote 2. Gør dine akademiske drømme til virkelighed med vores støtte.

Det praktiske

Prøven foregår ved fysisk fremmøde i KU's ekamenshus på Søndre Campus, Karen Blixens Vej 8 i København og vil foregå mellem d. 13.-20. april. Du kan vælge mellem de forskellige dage og tidspunkter, når du tilmelder dig.

  • Dokumentation for dato og tid for din prøve
  • ID med billede (kørekort eller pas)
  • Dit login til Mit KU

Du vil få tildelt en plads med en stationær computer, og det er derfor IKKE tilladt at medbringe egen PC. Kort før prøvens start, vil du få en gennemgang af tekniske forhold.

Du må gerne medbringe iPhone eller smartwatch, men alt digitalt udstyr skal være slukket og uden for rækkevidde, når prøven går i gang. 

Du får en vejledning af KU, som er en god idé at læse igennem, før du gør noget andet. Herefter kan du tilgå prøven via computerens skrivebord og fokusere på at klare dig så godt som muligt. Går der mod al forventning noget galt, kan du søge hjælp hos it-support under hele prøven. Prøven slutter, når de 2 timer er gået.

De fleste vil opleve stort tidspres under prøven, men hvis du bliver færdig før tid, anbefaler vi, at du retter dine svar igennem. Ved at udnytte alt tiden, øger du dine chancer for at bestå prøven som en af de bedste. 

Har du grundet funktionsnedsættelse behov for særlige vilkår til optagelsesprøven, skal du dokumentere dette som en del af din ansøgning på Optagelse.dk.

Læs mere på universitets hjemmeside. 

Går du videre til mundtligt eller skriftligt interview, modtager du en invitation med praktisk information på mitKU eller på din e-mail. De skriftlige interviews foregår i perioden 17-19. maj, mens de mundtlige afholdes i uge 22-24. 

Medmindre du søger for at læse til Tandplejer, Veterinærmedicin, Skov- og landskabsingeniør eller Teater- og performancestudier, som er de eneste KU uddannelser med afholdelse af mundtlige interviews, vil du modtage en invitation til skriftligt interview.