Kom ind på drømmestudiet

Kvote 2
Syddansk Universitet (SDU)

Hvis du har besluttet dig for at søge ind på SDU, men er i tvivl om, hvorvidt du har karaktergennemsnittet til at komme ind på kvote 1, kan det være en god ide at søge kvote 2. Som en del af optagelsesprocessen skal du igennem en skriftlig uniTEST.

Ansøgning og tilmelding til uniTEST

Når du har besluttet dig for at søge kvote 2 på SDU, skal du ansøge via Optagelse.dk før ansøgningsfristen d. 15 marts kl. 12. Efterfølgende er det vigtigt, at du aktivt tilmelder dig uniTEST inden d. 20. marts. Du vil modtage login fra skolen, når SDU har modtaget din ansøgning på optagelse.dk.

Vigtige datoer
for SDU

Vi anbefaler, at du altid holder dig ajour på SDU's hjemmeside for de nyeste frister og vigtige datoer. Uanset om du søger gennem kvote 1 eller 2, er det afgørende at kende ansøgnings- og tilmeldingsfristerne.

Besøg SDU's hjemmeside regelmæssigt for at sikre, at du ikke går glip af vigtige informationer.

SDU-ansøgningsfrist for optagelse:       15. marts
Frist for tilmelding til uniTEST på SDU:   20. marts
Testen (SDU uniTEST) kan tages i følgende periode:   5-20. april
På mange uddannelser, inviteres de bedste ansøgere til et interview:   Ultimo maj-juni

Hvad skal en kvote 2-ansøgning indeholde?

  • Dit eksamensbevis eller seneste karakterbevis fra gymnasiet
  • Dokumentation, der viser, at du opfylder alle adgangskrav til uddannelsen, du søger
  • Anden relevant dokumentation (f.eks. hvis du tidligere har læst en videregående uddannelse)

Husk, at du via din kvote 2 ansøgning automatisk tages i betragtning til kvote 1.

Test dig selv!

Prøv vores gratis kvote 2-minitests og få en smagsprøve på, hvad du kan forvente til den rigtige prøve. Test din viden og forbedr dine chancer for at komme ind på drømmestudiet. Klik her og kom i gang nu!

Minitest KU

Minitest SDU

Minitest AU

Hvorfor vælge StudieAkademiet?

StudieAkademiet tilbyder kurser, der hjælper dig med at opnå en plads på dit drømmestudie. Vores kurser er udviklet af eksperter og giver dig den nødvendige viden og de strategier, du har brug for til at klare optagelsesprøverne. Med personlig vejledning, omfattende materiale og praktiske øvelser bliver du optimalt forberedt til kvote 2. Gør dine akademiske drømme til virkelighed med vores støtte.

Det praktiske

Du deltager i testen hjemmefra på din egen computer, og din besvarelse af testen bliver monitoreret af en online eksamensvagt. Du vil blive tildelt en specifik test-tid i perioden 5.-20. april. 

Du får vist en video-vejledning af SDU inden testen starter. Her vil du få en masse praktisk viden, så det er en god ide at følge godt med. 

De fleste vil opleve stort tidspres under prøven, men hvis du bliver færdig før tid, anbefaler vi, at du retter dine svar igennem. Ved at udnytte al tiden, øger du dine chancer for at bestå prøven som en af de bedste. Husk at du ikke får minuspoint for forkerte svar, så det er bedre at svare end at springe spørgsmålet over.

Har du grundet funktionsnedsættelse behov for særlige vilkår til optagelsesprøven, skal du dokumentere dette som en del af din ansøgning på Optagelse.dk.

Læs mere på universitets hjemmeside. 

Hvis du kommer videre fra uniTEST-prøven, venter der på mange uddannelser nogle fagspecifikke interviews, som er forskellige afhængigt af, hvilken uddannelse du har søgt optagelse på. Det kan fx være deltagelse i et interview, ansøgningsproces, forelæsning eller at du på anden vis bliver bedt om at vise din viden indenfor et specifikt fagområde, selve uddannelsen og/eller din motivation for at søge den.

Er du i tvivl om, hvordan det fagspecifikke interview ser ud på den uddannelse, du søger, er det en god idé at holde dig orienteret på SDUs hjemmeside.