Gå tilbage

Julies historie med StudieAkademiet

Hvordan havde du det, lige inden du fik svar på din kvote 2-ansøgning? Og hvordan reagerede du, da du fandt ud af, at du var blevet optaget?

Lige inden jeg fik svar på min kvote 2-ansøgning, var jeg meget nervøs. Jeg skulle tidligt på arbejde dagen efter, så jeg valgte faktisk at sove, og så ville jeg bare se svaret, når jeg vågnede. Men jeg kunne slet ikke sove. Jeg vågnede to gange i løbet af natten, og jeg kom først igennem til at se mit svar klokken 2, så jeg var rimelig smadret dagen efter på arbejde... Men det var det hele værd!

 

Fortæl lidt om din gymnasietid og beslutningen om at søge ind på jurastudiet gennem kvote 2

Min gymnasietid var meget blandet. Men jeg valgte faktisk den studieretning, som jeg gjorde, med intentionen om, at jeg skulle læse jura efter gymnasiet. Så det var altid målet. Men jeg er ikke særlig god til naturfag, og jeg hadede idræt – for at sige det mildt. Det gjorde selvfølgelig intet godt for mit snit. Beslutningen om at søge ind gennem kvote 2 kom naturligt i løbet af 3g, da jeg indså at mit gennemsnit ikke blev, som det skulle være for at læse jura på KU. Jeg brugte derfor månederne inden jeg blev student på at undersøge mine muligheder for at optimere min kvote 2-ansøgning. Det var her jeg faldt over StudieAkademiet.

Da jeg blev student, var det sidste år, hvor man kunne ansøge med hurtigstartsbonus. Derfor valgte jeg at søge ind på jurastudiet på KU, lige efter gymnasiet. Men jeg fik en forventet afvisning, og kom ikke ind. Sekundet efter tilmeldte jeg mig StudieAkademiet.

 

Hvad synes du om kvote 2-systemet generelt?

Jeg synes, det er fantastisk at give unge en mulighed for at blive vurderet på andet end deres gennemsnit fra gymnasiet. Derudover synes jeg også, at det var godt at KU valgte at indføre en kvote 2 prøve og et skriftligt interview istedet for at sende en ansøgning, som man skulle før i tiden. Det giver bedre mulighed for den enkelte at blive vurderet på flere og andre kriterier, end bare om du kan skrive en god ansøgning.

Nu kom jeg ikke selv i år til at tage kvote 2 prøven pga. COVID-19, men min oplevelse med det skriftlige interview var virkelig god. Det tredje spørgsmål i interviewet omhandlede noget, som var relevant for det studie, som man søgte ind på, hvilket jeg synes giver den enkelte mere mulighed for at blive vurderet på din interesse om faget end bare ens erfaring.

 

Hvordan forberedte du dig på kvote 2-processen?

Jeg begyndte at forberede mig på prøven og det skriftlige interview tilbage i december 2019. På det tidspunkt havde jeg ikke haft matematik i halvandet år, så hvis jeg skulle have en chance for at bestå prøven, så skulle der ligges en klar plan. Derfor lavede jeg en plan over de næste måneder op til prøven, og jeg øvede mig på prøven og på at skrive et godt skriftligt interview ca. 3-4 dage om ugen. Men da COVID-19 ramte Danmark, og det ikke længere lignede der kom en prøve på KU, så ændrede jeg min plan og kun fokuserede på det skriftlige interview, og det endte med at give pote!

Det var alfa og omega for mig at lægge en organiseret plan for, hvad jeg skulle øve på til kvote 2 prøven, og var helt klart en faktor for at jeg blev optaget.

 

Hvordan var din oplevelse med StudieAkademiet? Og føler du, at forløbet var afgørende for om du blev optaget?

Jeg havde en fantastisk oplevelse hos StudieAkademiet, og det var en af de bedste beslutninger, som jeg har taget. StudieAkademiet gav mig ikke kun et indblik i den juridiske verden, men hjalp mig også igennem hele kvote 2-processen. Jeg havde svært ved at finde et arbejde, som kunne give mig relevant erhvervserfaring, som jeg kunne skrive med på en ansøgning. Derfor blev StudieAkademiet den eneste erfaring, som jeg søgte ind med på jurastudiet på Københavns Universitet – og uden StudieAkademiet, var jeg helt sikkert ikke blevet optaget.

StudieAkademiet har de sødeste undervisere, som er vanvittigt engageret for det, som de laver,og det er super inspirerende at få lov til at opleve, når man selv drømmer om at læse jura. StudieAkademiet har givet mig følelsen af, at jeg har fået et klart forspring til at læse jura på KU, fordi jeg allerede har fået en masse viden om de juridiske fag samt tips og tricks fra ældre jurastuderende om, hvordan det er at gå på universitet, og hvordan man optimere sin tid bedst. Kan kun give mine varmeste anbefalinger især hvis man ligesom mig ikke kommer til at søge ind med relevant erhvervserfaring, så er StudieAkademiet noget af det bedste du kan gøre for dig selv og dine drømme.

 

Læs mere om jura her