Gå tilbage

Kvote 2-ansøgning - Sådan kommer du ind!

Rakte gennemsnittet ikke til drømmeuddannelsen? Så er en kvote 2-ansøgning din bedste mulighed her og nu, hvis du har noget erhvervs- og anden relevant erfaring, der kan tælle som kvote 2-point. Men desværre er antallet af kvote 2-pladser på studierne begrænsede. Så der er rift om pladserne ved optagelse på kvote 2. Derfor har du brug for al den hjælp til kvote 2-ansøgningen, som du kan få. Læs med, og find ud af, hvordan du kommer ind!

Hos StudieAkademiet er vi overbeviste om, at alle kan komme ind med en kvote 2-ansøgning, bare de forbereder sig grundigt og gør en aktiv indsats for at optjene kvote 2-point.

For optagelse på kvote 2 er ikke nem. I forhold til kvote 1, der bare kommer ind på deres gennemsnit, bliver du nemlig vurderet på en række yderlige krav. Det drejer sig bl.a. om krav til din studieegnethed, dine erhvervs- og livserfaringer samt en række andre parametre, der varierer fra uddannelse til uddannelse.

Samtidig er det typisk kun 10 % af pladserne på de forskellige studier, der er øremærket til kvote 2-studerende. Så du skal virkelig stå med en stærk kvote 2-ansøgning for at komme i betragtning. Samt klare dig godt ved det interview eller de tests, du skal igennem for at komme i betragtning til en kvote 2-plads på dit drømmestudie.

Sådan kommer du ind på en kvote 2-ansøgning

Alt efter hvilken uddannelse du ønsker at søge ind på, stilles der forskellige krav til dig som kvote 2-ansøger. 

Generelt handler det om, at du skal have bestået de samme adgangsgivende fag på din gymnasiale uddannelse, som dem der kommer ind på kvote 1. Du behøver dog ikke nødvendigvis leve op til hverken årets adgangskrævende karaktergennemsnit eller uddannelsens minimumskrav til karaktergennemsnittet. 

Til gengæld skal du kunne dokumentere, at du har nogle andre kompetencer, der kan kompensere for dit manglende karaktergennemsnit. F.eks. nogle relevante erhvervsmæssige erfaringer eller en anden uddannelse, der kan give merit til dit drømmestudie.

Derudover skal du enten igennem et mundtlig eller skriftligt interview og/eller deltage i nogle forskellige prøver eller tests. Interview og tests vurderer bl.a.:

  • Din studieegnethed og din evne til at kunne arbejde akademisk
  • Din konkrete faglige viden og færdigheder inden for fagområdet
  • Din motivation for at læse på studiet og udøve det tilhørende erhverv

Endelig har de karakterer, som du har fået på de adgangsgivende fag på din gymnasiale uddannelse også indflydelse på vurderingen af din kvote 2-ansøgning.

Det gør det – som allerede nævnt – meget sværere at komme ind på kvote 2 end på kvote 1. For du skal helst være så perfekt og pletfri hele vejen som muligt for at have en chance for at komme ind.

Derfor har du brug for al den hjælp til kvote 2, som du kan få!

Få hjælp til din kvote 2-ansøgning

Drømmer du om at komme ind på enten jura, medicin, psykologi, humaniora eller en af de højtprofilerede business-uddannelser. Eller en uddannelse som kan give dig en fremtid inden for politik eller debat?

Så kan du få hjælp til din kvote 2-ansøgning hos StudieAkademiet.

Her kan du få et 6-måneders uddannelsesforløb, der både giver dig det nødvendige faglige indblik i dit drømmestudie og forbereder dig til både at skrive kvote 2-ansøgning og komme gennem de eventuelt tilhørende optagelsesprøver.

Forløbet er opbygget af både fysisk og online undervisning, der målrettet klæder dig på til at klare både kvote 2-ansøgning og prøver med bravur.

Få et ekstra plus på kontoen

Forløbet hos StudieAkademiet ser i øvrigt også godt ud på CV’et. For vi er nemlig kendt for at klæde vores studerende godt på. 

Således kom 62 % af alle de elever, som gennemførte vores forløb, ind på nogle af Danmarks mest højprofilerede uddannelser sidste år. Derfor har du allerede fået et plus på kontoen, lige så snart uddannelserne ser, at du har gået hos os!

Alt hvad du skal gøre for at komme i gang, er at tage kontakt til os her.

Så er du sikker på at få den bedste hjælp til din kvote 2-ansøgning!