Gå tilbage

Vi giver kvote 1'erne baghjul!

Hvad tænker du, når du hører ordet ”kvote 2”? Altså den her ordning for folk, der ikke har karaktersnittet til at blive optaget på deres drømmeuddannelse, men som i stedet bliver optaget på baggrund af erfaring, motivation og optagelsesprøver.

Måske tænker du, at kvote 2-ordningen er for de dovne. For dem, der ikke kunne tage sig sammen i gymnasiet? Hvis det er dét, du tænker, så vil jeg bede dig spænde sikkerhedsselen – for det jeg fortæller dig nu, vil sende dine fordomme ud på glat føre. ‍

En misforstået fordom

Der hersker en misforstået idé om, at kvote 2-studerende er ”dårligere” end kvote 1-studerende. Det er på trods af, at undersøgelser fra Danmarks Evalueringsinstitut og universiteterne selv, siger noget andet: ikke nok med at kvote 2-studerende klarer sig bedre på første år af universitetet, de har også større tilbøjelighed til at færdiggøre deres studier.

De seneste år har StudieAkademiet været på en mission. En mission for at bryde med de negative (og fejlagtige) fordomme om kvote 2-studerende. Og det ser ud til at vi er ved at lykkes!

Vores ambition

‍Vi har en ambition om, at vores elever skal være blandt de bedste universitetsstuderende på deres årgang, når de bliver optaget. Derfor giver vi dem faglige og akademiske kompetencer, så de er klar studielivet.

For at finde ud af, om vi lever op til vores egne ambitioner, kontaktede jeg de af vores tidligere elever, der blev optaget på jurastudiet ved Københavns Universitet sidste år.

Det skal her siges, at jurastudiet er kendt for deres benhårde eksamener. Tag et fag som obligationsret, hvor cirka hver 4. dumper og eksamensgennemsnittet kun lige sniger sig over de 4,0.

Jeg ville naturligvis vide, om de så rent faktisk også var blandt de bedste.

‍Kvote 1'erne får bahjul!

‍ Resultatet var slående.

Karaktergennemsnittet for første år på Det Juridiske Fakultet, ligger normalt på 6,24.

Men hvad er karaktergennemsnittet for dem, der har gennemført et forløb hos StudieAkademiet?

8,9!

Ja – du læste rigtigt – 8,9. Det er 2,66 karakterpoint højere end gennemsnittet. Bum.

Det viser, at kvote 2-studerende kan blive blandt den absolutte elite, hvis de får de rigtige værktøjer med sig. Værktøjer som de, af en eller anden årsag, ikke fik på gymnasiet.

Hvad er hemmeligheden?

Hemmeligheden er et fagligt forspring.

Gennem et forløb hos StudieAkademiet, har vores elever nemlig stiftet bekendtskab med stort set alle de fag, de senere vil møde på universitetet. De er blevet undervist af dygtige undervisere, og har derigennem tilegnet sig akademiske kompetencer og studietekniske færdigheder.

De er med andre ord blevet klædt på til universitetet, på en måde de aldrig blev på gymnasiet. Og det afspejler sig direkte i deres karakterer på universitetet.

Når jeg ser, hvor godt StudieAkademisterne klarer sig, kan jeg ikke undgå at blive en lille smule stolt på deres vegne.

For de har kæmpet for deres ret til en plads på universitetet, med en sådan iver, at de giver kvote 1’erne baghjul.

 

Læs mere om vores kurser her