Gå tilbage

Skal du også ind på Jura?

Har det altid været din drøm at læse jura? Eller er det først for nylig det er gået op for dig, at du skal arbejde med juraen i dit liv? Uanset, hvor længe du har haft drømmen er der hård konkurrence om pladserne på de universiteter, der udbyder jurastudiet.

Sådan kommer du direkte ind på jura

”For hver gang man gør noget, der er relevant, så giver det altså point i bogen”. Det er Isabellas budskab til StudieAkademiet, efter hun i sit andet forsøg blev optaget på jurastudiet. Isabella var blandt de studerende på juraforløbet hos StudieAkademiet, der søgte kvote 2 i 2021. Årsagen var, at et fag i gymnasiet havde spændt ben for det gennemsnit hun skulle bruge for et kvote 1-optag på jurastudiet. Frem for at vælge et andet studie at søge ind på besluttede Isabella sig for at lægge en plan. En plan, der ultimativt skulle skaffe hende en plads på drømmestudiet. Hun søgte både opkvalificerende erhvervserfaring, og fik bevis på både motivation og faglig kunnen gennem StudieAkademiet. Det kunne de danske universiteter naturligvis ikke sige nej til, og den dag i dag studerer Isabella jura på Københavns Universitet.
Det man bør tage med sig fra Isabellas historie er, at man ikke bør lade sin karakterer diktere sit studievalg. Hvorfor skulle én dårlig karakter afholde dig fra at blive advokat? Gør i stedet dit bedste for at planlægge, hvad du nu kan gøre for at stå stærkest muligt i kvote 2. Måske du har venner eller familie, der arbejder med juraen i hverdagen? Snak med dem og se om de kan give dig noget i bagagen. Måske du kan lave noget arbejde, der på samme tid giver dig indblik i jura? Søg jobs, der opererer i den verden du vil være en del af. Måske du kan blive klogere på den faglige del af jura allerede i dag? StudieAkademiet har sammensat 10 fag fra jurauddannelsen på vores juraforløb, som ikke alene gør dig klogere på drømmestudiet, men gør, at du skiller dig ud blandt de mange andre kvote 2-ansøgere.

Kom ind på jura uden 9 i snit

Der kan være mange gode grunde til, at du hører til på medicinstudiet - og nu er tiden til at finde dem frem. Der er nemlig ikke noget, der bør stoppe dig i at gå efter at blive optaget på medicin gennem kvote 2. For David i videoen foroven handlede det om at ville det. Ville det mere end nogle af de andre ansøgere. Han havde et drive, der gjorde, at han var villig til at give sig 110% i den opkvalificerende proces. Typisk bliver en kvote 2-ansøger vurderet på baggrund af opkvalificerende uddannelseskurser og erhvervserfaring. Det er også tilfældet for kvote 2-processen på medicinstudiet. Her er der dog mere til det, da universiteter, der udbyder bachelorer i medicin, oftest arrangerer optagelsesprøver og interviews i forbindelse med deres kvote 2-optag. David var således klar på at gøre det, der skulle til for at blive optaget. Som han selv siger, ”hvis jeg ikke prøvede alt hvad jeg kunne for at komme ind på medicin, så ville jeg ende med at fortryde det”. Med dette mind-set meldte David sig ikke bare til optagelsesprøven, men så sig også omkring efter yderligere opkvalificering. Han læste sig frem til, at der var mulighed for at forberede sig på kvote 2-processen og opkvalificere sig til medicinstudiet her hos StudieAkademiet, og han tøvede ikke med at slå til.

Hvordan står man stærkere i kvote 2 på jurastudiet?

Søger du kvote 2 er det med meget høj sandsynlighed første gang du prøver det. Her skal du huske på, at det ikke er første gang du lader dig teste i noget du aldrig har prøvet før - det er bare første gang det er kvote 2. På KU og SDU er der optagelsesprøver som en del af kvote 2-processen for jurastudiet. Det betyder, at du desværre ikke kommer udenom oplæsning og dedikeret træning, da det kun er de bedste kandidater fra optagelsesprøven til jurastudiet, der kvalificerer sig til næste del af optagelsesprocessen. ”Det kræver arbejde, det kræver fokus” fortæller Sam i videoen foroven. Sam var ikke i tvivl om at man skulle øve og øve for at være blandt topkandidaterne til optagelsesprøverne. Han valgte et juraforløb hos StudieAkademiet fordi han vidste, at han havde brug for skræddersyet træning til kvote 2-prøverne for at nå ind på jurastudiet. Det var en af de punkter der stod øverst på hans to-do liste, og med god grund. Det endte nemlig med at føre ham direkte ind på jura, på Københavns Universitet. Hvis du kunne tænke dig at lægge en plan for at klare dig gennem kvote 2-processen og ind på jurastudiet, kan du booke en gratis, uforpligtende vejledning med en af vores autoriserede kvote 2-vejledere.


Klarer du dig gennem optagelsesprøverne er det eneste, der står mellem dig og jurastudiet et interview. Uanset om det er skriftligt eller mundtligt er interviewet din mulighed for at vise, hvorfor du fortjener at være jurastuderende. Det kan være både faglige, erhvervsmæssige og personlige årsager, der bliver det afgørende element for din optagelse. Du skal derfor være 100% sikker på, hvad der motiverer dig til at læse jura, og hvorfor det motiverer lige netop dig. Din argumentation skal være på plads, og den bliver kun stærkere når du kommer ind til interviewet med en rygsæk, der er fyldt med faglig forberedelse og relevant erhvervserfaring. Igen står du måske tilbage med spørgsmålet ’hvordan bærer jeg mig så ad med det?’. Hos StudieAkademiet har vi heldigvis flere års erfaring med kvote 2-ansøgeres oplevelser til kvote 2-interviews. Workshops og personlige samtaler er derfor fast inventar på juraforløbet - således er vores kursister godt rustet til at klare den hele vejen gennem optagelsesprocessen.

Der er ikke noget facit til en plads på jura. Det er derfor vigtigt, at man vurderer, hvad der er nødvendigt at gøre på et individuelt plan. For Isabella var det udholdenhed og vilje og for Sam var det hårdt arbejde og fokus. For dig er det måske noget helt andet. Uanset, hvad du har, eller hvad du har brug for, så er StudieAkademiet et godt sted at starte. Det faglige forspring stiller dig stærkt i kvote 2-processen, da du har et bevis på, at du allerede nu har dedikeret dig til juraen. Det betyder på samme tid, at du kan få en solid start på jurastudiet, da du har beskæftiget dig med fagene på forhånd. Det bliver således gennem faglig undervisning, kvote 2-træning og personlig sparring, at dit forløb hos StudieAkademiet sender dig ind på jurastudiet.

Kom i gang her